keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Kasaantuuko epäonni

Olen viime viikkoina rypenyt synnyissä syvissä ja on kirjoittelutkin jääneet vähiin. Huolimatta siitä, että nyt kesä on jo parhaimmillaan ja olen kaikki kesäaktiviteetit onnistunut hyödyntämään, niin tyhjyyden tunne iskenyt. Yhtään sopivia työpaikkoja ei ole ollut näköpiirissä enää keväällä, ja muitahan on turha hakeakaan. Syksy kohta tulee kuitenkin ja silloin on viimeinen ryykäisyni yrittää saada taas edes joku lyhyt pätkä, muuten työttömyyskuukausia on taas liikaa peräkkäin ja jään syrjään työelämästä, ehkä lopullisesti.

Kasaantuuko kaikki epäonnistumiset elämässä samoille ihmisille. Onko koulussa epäsuosittu tyyppi myöhemmin työtön ja perheetön? Asioita pitäisi tietenkin suhteuttaa ja löytyypä netistä kommentoijia, joiden mielestä työttömyydestä ei pitäisi ollenkaan voivotella, kun se ei heidän mielestään ole ollenkaan pahin asia mitä ihmiselle voi elämässä tapahtua. Voihan ihminen olla nippa nappa hengissä selvinnyt jostain vakavasta sairaudesta tai onnettomuudesta. Näillä henkilöillä kuulemma yleensä on elämän arvojen tärkeysjärjestys mennyt uusiksi. Toisaalta työttömänä pitkään olleella on myös turhuuksien perässä kohkaaminen jäänyt pois ja joutunut miettimään mikä elämässä on oikeasti tärkeintä. Raha, suorittaminen, maine ja kunnia vai joku muu? Työttömällä tämä vain ei tapahdu yhdellä rysäyksellä, vaan pitkän ajan kuluessa, kun työttömyys vaan jatkuu ja jatkuu. Työttömyys jatkuessaan on sen laatuista kituuttamista ja henkistä kidutusta, että olisiko kuitenkin parempi ottaa äkkikuolema kuin elinkautinen työttömyys.

4 kommenttia:

Työpaikallinen kirjoitti...

Työttömyys nimenomaan on henkistä (ja taloudellista) kidutusta.
Voihan se myös tuntua fyysisenä stressinä, mutta ei työttömyyttä tietenkään voi verrata sairauksien tai onnettomuuksien kaltaisiin kärsimyksiiin. Minusta on kuitenkin edes turha lähteä vertaamaan näitä asioita toisiinsa, (kuten anonyymi kommentoija oli kommentissaan uusimpaan blogikirjoitukseeni tehnyt).

Hyvää juhannuksen aikaa ja kesän jatkoa sinulle!
Minusta kesä on aina ollut helpointa aikaa olla työtön,
vaikka helppoa se ei toki silloinkaan ole.

Anonyymi kirjoitti...

Tässäpä olikin sinulta ajatuksia herättävää tekstiä. En nyt kuitenkaan sitä äkkikuolemaa suosisi työttömyyden vuoksi. Ja kyllä työttömyydestä saa ja voi voivotella. En itsekään tietenkään erityisemmin nauti työttömyydestäni, mutta suhtautumiseni työttömyyttä kohtaan on muuttunut vähemmän vakavaksi. Taisin kirjoittaa turhan provosoivin sanoin kommenttini TOIvottoman työttömän blogiin.

T: TOIvottoman työttömän blogiin kirjoittanut anonyymi kommentoija, johon ilmeisesti viittaat tekstissäsi.

Tuhannen työhakemuksen mies kirjoitti...

Mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä kirjoitus. Yleensä sitä vertaa itseään aikalaisiinsa ja saa huomata, että onni näyttäysi kasaantuvan toisille ja epäonni toisille. Tietysti on niitä tilastollisia poikkeuksia, jotka ovat huonoja ja epäsuosittuja koulussa ja sitten aikuisiällä ovatkin menestyneet elämässään. Samoin niitä esimerkkejä löytyy, joissa suosittu ja hyvä kaikessa-tyyppi sitten alkoholisoituu tai sortuu narkkariksi. Tosiasiassa emme kuitenkaan näe pintaa syvemmälle toisen elämään niin on aika hankala tehdä sen suurempia johtopäätöksiä siitä, minkälaiset asiat kasaantuvat minkälaisille ihmisille.

Taidanpa lainata aihetta ja kirjoittaa omia näkemyksiä aiheeseen...

4* kirjoitti...

Hupsista, enkö ollut edes vastannut tänne mitään.